- Autor: Dyndulka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 17.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
voda | 300 |
lasagne | 180 |
Bujón suchý stav | 12 |
Kečup | 48 |
Sekaná průměr | 823 |
Eidam 30 % průměr | 204 |
Rama Cremefine ke šlehání | 200 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Česnek | 9 |
Cibule | 120 |
Zelí bílé kysané | 813 |
Energetická hodnota celkem: 19066 kJ
Bílkoviny (g): 236,
Tuky (g): 283,
Sacharidy (g): 255,
SAFA (g): 142,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 31
Energetická hodnota na 1 porci: 1122 kJ
Bílkoviny (g): 13.9, Tuky (g): 16.6, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 8.4, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme bujonem a dusíme 10 minut. Ve druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek, přidáme maso, sůl, pepř, drcený kmín, kečup, zalijeme vodou a dusíme také 10 minut. Po 10 minutách k zelí přidáme obě smetany a promícháme. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, vrstvu zelí, vrstvu masa a rozetřeme. Pokračujeme další vrstvou lasagní a celý postup opakujeme, až je pekáček plný(ja jsem měla 3 vrstvy). Nakonec posypeme sýrem a dáme zapéct na 180°C na 30 minut.Lasagne jsem dělala poprvé a všem moooooc chutnaly.(Recept je trochu upravený).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.